składniki:
bulion warzywny: 150g włoszczyzny w paskach (mrożona), 500ml wody, 1/2 łyżeczki soli
1 puszka całych pomidorów w soku pomidorowym, 1 puszka soczewicy, 1 cebula, 1 łyżeczka oliwy, 2 łyżki 10% śmietany, sól, pieprz, 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka cukru/ fruktozy, sok z cytryny, oregano
wykonanie:
W garnuszku wstawiamy wodę z włoszczyzną i 1/2 łyżeczki soli, gotujemy przez kilka minut. Pomidory przekładamy z puszki do blendera i miksujemy. Na patelnię wlewamy łyżeczkę oliwy i podsmażamy posiekaną wcześniej cebulę aż się zeszkli i lekko zarumieni. Dodajemy do blendera i ponownie miksujemy.
Do kubeczka wlewamy około 1 łyżki wazowej zupy i dodajemy śmietanę i szybko mieszamy trzepaczką. Następnie dodajemy kolejną łyżkę zupy i ponownie mieszamy. Do zupy dodajemy odcedzoną soczewicę. Zahartowaną śmietanę wlewamy do zupy. Nie zagotowujemy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz