piątek, 4 listopada 2011

Tortille z naleśników kukurydzianych

Od rana miałam problem aby wejść do kawiarni i przy kawie zjeść wrapa. W rezultacie odwiedziłam sklep spożywczy i wyposażyłam się w świeże ogórki, kiełki i pekinkę. Reszta składników na domowe tortille już czekała w lodówce.


składniki:
ciasto naleśnikowe: 1 szkl. odtłuszczonego mleka, 55g mąki kukurydzianej, 1 jajo, szczypta soli
pasta tuńczykowa: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 75g koziego serka do smarowania, sól, pieprz, cebula granulowana, sok z cytryny
liście kapusty pekińskiej (można pokroić), kiełki, zielony ogórek pokrojony w podłużne plastry, opcjonalnie lekki majonez
oliwa do smarowania patelni


wykonanie: Z podanych składników na ciasto wyrabiamy ciasto naleśnikowe. Rozgrzaną patelnię smarujemy pędzlem kuchennym namoczonym w oliwie i smażymy naleśniki. Składniki na pastę tuńczykową wyrabiamy.
Na gotowym naleśniku rozsmarowujemy pastę, a następnie kładziemy na niej ogórki, kiełki i opcjonalnie majonez. Całość zwijamy i kroimy na pół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz